Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U srijedu su u kineskoj provinciji Hubei zabilježene 242 smrti od novog koronavirusa, što srijedu čini najsmrtonosnijim danom epidemije. Osim toga, na japanskom kruzeru Diamond Princess utvrđena su još 44 slučaja zaraze.


S 242 zabilježena smrtna slučaja u jednom danu, srijeda je u kineskoj provinciji bila najsmrtonosniji dan od izbijanja epidemije koronavirusa, javlja BBC. S posljednjim smrtnim slučajevima u toj je provinciji dosad od koronavirusa preminulo 1350 ljudi.

Došlo je i do velikog porasta broja zaraženih u tom dijelu Kine, gdje je sada 14.840 osoba dijagnosticiran virus. Na povećanja broja zaraženih utjecalo je i to što su vlasti u Hubeiju proširile dijagnostiku prema kojoj se utvrđuje je li tko zaražen virusom.

Slika nije dostupna Svjetska zdravstvena organizacija objavila ime koronavirusa od kojeg je dosad umrlo više od 1000 ljudi

Slika nije dostupna Britanac je prvi superširitelj koronavirusa: Dobio ga u Singapuru pa otišao u Francusku na skijanje

Ukupno je u Hubeiju dosad 48.206 potvrđenih zaraza koronavirusom.

Također, još 44 slučaja zaraze potvrđena su na kruzeru Diamond Princess, koji je već dva tjedna u karanteni u luci Yokohama u Japanu, piše BBC. Od 3700 ljudi na brodu koronavirusom je zaraženo njih 218, a još nisu svi ni testirani. Oni za koje je potvrđeno da su zaraženi prebačeni su u bolnice na kopnu u kojima će se liječiti, a ostali su na brodu, uglavnom zatvoreni u svojim kabinama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju