Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jednom

U Guantanamu osuđen bin Ladenov kuhar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vojni sud u Guantanamu osudio je bivšeg tjelohranitelja i kuhara Osame bin Ladena na 14 godina zatvora, objavio je list Miami Herald.

Ibrahim Ahmed Mahmoud al-Qosi, 50-godišnjak iz Sudana, već je prošlog mjeseca, u prvoj presudi nakon što je Barack Obama preuzeo dužnost predsjednika SAD-a, proglašen krivim za urotu i podršku al Kaidi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Guantanamo: Bin Ladenov vozač izjavio da se ne osjeća krivim Slika nije dostupna Počinje suđenje tjelohranitelju Osame bin Ladena

Presuda nije konačna, a njezine pojedinosti nisu objavljene. Optužba je teretila al-Qosia da pripada al Kaidi od 1996., da je za nju osiguravao logističku podršku te da je bio tjelohranitelj, vozač i kuhar Osame bin Ladena.

>> Guantanamo: Bin Ladenov suradnik priznao krivnju

Suđenja u Guantanamu ključni su dio plana američkog predsjednika da zatvori taj zatvorenički logor u kojemu se trenutačno nalazi 176 zatvorenika.

U međuvremenu su kanadski mediji izvijestili da je odabrana porota za suđenje Omaru Khadru, zatvoreniku rođenom u Torontu koji je optužen da je 2002. u Afganistanu ručnom bombom ubio američkog vojnika. Khadr je u trenutku uhićenja imao 15 godina i njegov je slučaj izazvao pozornost diljem svijeta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene