Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u dvije zemlje

Dva ruska oligarha pronađena mrtva u dva dana: Uz njih su bila i tijela članova njihovih obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva ruska oligarha pronađena su mrtva zajedno sa svojim ženama i djecom u razmaku od jednog dana. Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanka, pronađen je mrtav u svojem stanu u Moskvi. Dan kasnije u Španjolskoj je pronađeno tijelo Sergeja Protosenje, bivšeg potpredsjednika i glavnog računovođe Novateka, velike plinske tvrtke s bliskim vezama s Gazprombankom.

Bivši potpredsjednik Gazprombanka Vladislav Avajev pronađen je mrtav u svojem stanu u Moskvi u ponedjeljak. Imao je prostrijelnu ranu, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Tko je bio Aleksej Navaljni? Od Černobila do Polarnog vuka: Putin je Navaljnog strpao u najgori zatvor, otrovali su ga, a na zadnjoj snimci bio je mršav, s malo kose Aleksej Navaljni i Vladimir Putin U zatvoru Preminuo Aleksej Navaljni, najveći Putinov kritičar, objavljeno što se dogodilo: Stižu oštre reakcije Zapada

Iako moskovski istražni odjel nije naveo imena žrtava u svojem javnom priopćenju o slučaju, Tass piše da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet. Istražitelji vjeruju kako je Avajev ubio svoju ženu i kćer, a potom i sebe.

U utorak je pak u Španjolskoj pronađen oligarh Sergej Protosenja. On je pronađen obješen, a njegova supruga i kći nasmrt izbodene u unajmljenoj luksuznoj vili u Lloret de Maru, izvijestio je španjolski TV kanal Telecinco. Protosenja je bio bivši potpredsjednik i glavni računovođa Novateka, velike plinske tvrtke s bliskim vezama s Gazprombankom.

Ni španjolski istražitelji ne izlaze s detaljima i identitetom žrtava, no smatraju da je Protosenja ubio svoju obitelj prije negoli je i sebi oduzeo život.

Ni Avajev ni Protosenja nisu bili na međunarodnom popisu sankcija u sukobu Ukrajine i Rusije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene