Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta krim istraga

Zbog liječničkog nemara u samo dva tjedna umrlo 61 dijete?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdeset i jedno dijete umrlo je u indijskoj dječjoj bolnici u samo dva tjedna, a događaj je izazvao burne prosvjede zbog čega je lokalna vlada pokrenula istragu, izvješćuje u srijedu Reuters.

Kriminalistička istraga je u tijeku u dječjoj bolnici Shisu Bhawan (Dječji dom) u gradu Cuttacku u istočnoj indijskoj državi Odishja, potvrdio je ministar zdravstva te države Atanu S. Nayak. Iz službenih se izvora doznaje da je pod istragom troje zaposlenika, dok je pet radnika suspendirano.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

"Preliminarna istraga pokazuje da je osoblje zanemanirlo svoje dužnosti te da je to pridonijelo smrtnom ishodu za 61 dijete", kazao je Nayak. Liječnici u bolnici pak krivnju svaljuju na organizaciju rada u bolnici, tj. opterećenost liječnika i ostalog osoblja i tvrde da nije riječ o nemaru.

 Dvije sestre zbog bratovog preljuba moraju biti kažnjene silovanjem

Dužnosnik bolnice Niranjom Mohanty dodaje da je bolnica preopterećena, da se dnevno prima do 50 djece u kritičnom stanju, a istovremeno se obradi oko 500 izvanbolničkih pacijenata. Prošle godine je prilikom postupka sterilizacije u središnjoj Indiji preminulo 13 žena. Godine 2013. u Indiji je umrlo više od milijun djece mlađih od pet godina te je zabilježeno oko 50.000 trudnica.

Ovakvi tragični događaji, piše Reuters, pokazuju u kakvom je jadnom stanju indijsko javno zdravstvo koje kronično pati od nedostatka sredstava te premalog broja klinika i osoblja. Povrh svega, veliko siromaštvo i loši sanitarno uvjeti u mnogim selima, dodatno pogoršavaju stanje zdravstva u zemlji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene