Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za prevlast

Turski premijer Davutoglu razmišlja o ostavci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer Ahmet Davutoglu, zbog borbi za prevlast koju vodi s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, razmišlja o odlasku sa svoje funkcije, prenose u srijedu mediji.

Turski premijer Ahmet Davutoglu nedavno se sukobio s Erdoganom oko planiranih promjena ustava koje bi dovele do jačanja predsjedničke funkcije.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja

On je u utorak izjavio kako će radije "pregaziti svoj ego" nego ugroziti interes svoje vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP), iz koje dolazi i predsjednik Erdogan.

Davutoglu još nije donio konačnu odluku, a u srijedu poslijepodne sastati će se s Erdoganom, prenosi list Hurriyet.

Binali Yildirim, ministar prometa, te Berat Albayrak, ministar energetike i Erdoganov zet, kandidati su za Davutogluovog nasljednika, piše dnevnik Cumhuriyet.

Davutoglu je funkcije premijera i predsjednika stranke preuzeo u 2014., kad je Erdogan izabran za predsjednika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene