Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi incident

Turska ponovno odgovorila na pucnjavu sirijskog topništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska vojska ponovno je u subotu ujutro odgovorila na novu pucnjavu topništva iz Sirije koja je napala njezin teritorij u pokrajini Hatay pri čemu nije bilo žrtava, rečeno je iz službenog izvora.

"Topovska granata pala je u subotu 50 metara unutar turskog teritorija na praznom prostoru udaljenom 700 m od sela Guvecci i 300 metara od policijske postaje", piše u priopćenju administracije Hataya.

Turska vojska odgovorila je na taj napad, ističe se u tekstu koji dodaje da je paljba bila usmjerena na sirijske ustanike raspoređene na rubu tursko-sirijske granice.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Tlo ne miruje Novi potresi pogodili Tursku i Siriju: "Opet se trese", "Podrhtavanje i ljuljanje nekoliko sekundi" Potres u Turskoj i Siriji - 1 Ljudi zarobljeni pod ruševinama VIDEO Strava u Turskoj: Zabilježen trenutak urušavanja zgrade nakon snažnog potresa, ima i poginulih

>> Turska upozorava da 'nije daleko' od rata

Nakon teške nesreće do koje je došlo u srijedu a koja je stajala života pet turskih civila u pograničnom naselju, Turska sustavno odgovara topničkom paljbom na sirijsku pucnjavu.

Guvecci se nalazi točno na sirijskoj granici. Sukobi preko puta u susjednom sirijskom selu Hirbet al-Jozu suprotstavljaju ustanike Slobodne sirijske vojske i redovnu sirijsku vojsku, objavila je ranije turska novinska agencija Anadolija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene