Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ruskom vojnom avionu kojeg su srušili Turci bila su dva pilota, jedan je poginuo, a drugi pao na područje pod kontrolom turkmenistanskih snaga.


Turkmenistanski pobunjenik Jahed Ahmad rekao je novinarima AP-a da su ruski padobranici pokušali sletjeti na područje koje kontrolira sirijska vlada, ali su pobunjenici počeli pucati po njima. Dodao je da su pobunjenici ubili jednog pilota. Nije jasno je li drugi još živ.

PUTIN U IZVANREDNOM OBRAĆANJU MEDIJIMA 'Zabili su nam nož u leđa'

Vezani članci Slika nije dostupna Sirijski savez uz pomoć SAD-a zauzeo grad Houl blizu iračke granice Slika nije dostupna JEZIVA PROGNOZA Ako se stanje u Siriji ubrzo ne smiri, pojavit će se organizacija gora od IS-a

Turkmenistanske brigade pridružile su se pobunjenicima u borbi protiv ISIL-a na sjeveru Sirije, te ih Turci favoriziraju u borbi protiv režima Bašara al-Asada. Turci ih favoriziraju i u nadzoru nad zonom između Turske i ostalih pobunjeničkih skupina koje se bore u Siriji.

Prošlog je tjedna turski ministar vanjskih poslova pozvao ruskog veleposlanika kako bi se požalio na bombardiranje turkmenistanskih sela od strane ruskih vojnika.

Podsjetimo, dok se protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada bori cijeli niz pobunjeničkih skupina, Rusi su mu prije više od mjesec dana odlučili pružiti vojnu pomoć iz zraka. Danas su Turci srušili jedan od ruskih aviona, a piloti su se katapultirali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook