Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve više Turaka koji žive u Njemačkoj želi se integrirati u njemačko društvo, ali unatoč tome Turci ne prihvaćaju Njemačku kao svoju domovinu, objavili su njemački mediji.


Među Turcima u Njemačkoj, kojih ima preko 3 milijuna, danas je manje nego prije tri godine onih koji prihvaćaju Njemačku kao svoju domovinu, pokazalo je ispitivanje instituta Info što ga prenose njemački mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna OSTALI U DUBROVNIKU 'Nije nas strah, želimo što prije doći kući' Slika nije dostupna Stvarno je lijepa ta naša domovina: Pogledajte kako Hrvatska izgleda iz 'očiju dronova'

>> Sve više Hrvata posao traži u Njemačkoj

Od oko tisuću ispitanih Turaka ili osoba s turskim korijenima, samo je 15 posto njih koji prihvaćaju Njemačku kao domovinu, što je za pet posto manje nego prije tri godine.

Trend distanciranja od Njemačke nastavlja se unatoč tome što gotovo polovica ispitanika živi u Njemačkoj već najmanje trideset godina. Mnogi ispitanici su izjavili kako čeznu za Turskom i za boljim klimatskim uvjetima.

Deset posto ispitanika izjavilo je da ne mogu izići na kraj s Njemačkom i Nijemcima. Gledano po dobi ispitanika, najveći broj onih koji bi se rado vratili u Tursku ima između 30 i 40 godina.

Bivša povjerenica za strance berlinske zemaljske vlade Barbara John tvrdi, međutim, da istraživanje ne ukazuje na radikalizaciju niti na neku vrstu protukulture u Njemačkoj. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.