Bolnica u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP)
Bolnica u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP)

Tuniški ministar zdravstva Abderauf Šerif podnio je ostavku pošto je jedanaestero novorođenčadi umrlo od septičkog šoka u rodilištu u glavnome gradu Tunisu.


Sve su bebe umrle 7. i 8. ožujka od posljedica septičkog šoka u tuniškome rodilištu Rabta, objavili su mediji. Premijer Jusef Šahed kazao je da je otvorena istraga protiv javne bolnice Rabte, protiv farmaceutskih tijela i o higijenskim uvjetima u bolnici.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Sindikat KBC-a Zagreb o dogovoru s Vladom: Nezdravstvenim radnicima nanesena velika nepravda Mihaela Androić Pašalić, diplomirana medicinska sestra (Foto: Dnevnik.hr) Dogovor o plaćama u zdravstvu nije riješio sve probleme: ''Uvjeti rada su sve gori jer nas je sve manje''

Šerif je ostavku podnio samo četiri mjeseca nakon stupanja na dužnost. U objavi na Facebooku Tuniška udruga pedijatara napisala je da se infekcija mogla dogoditi putem infuzije.

Udruga je pozvala vlasti da rasvijetle slučaj i kritizirala je "neprimjerene uvjete u kojima rade zdravstveni radnici". Tuniško javno zdravstvo na glasu je kao jedno od najboljih među sjevernoafričkim državama, a medicinski turizam izvor je znatnih prihoda zemlje.

No otkako je 2011., revolucijom jasmina s vlasti svrgnut predsjednik Zine El-Abidine Ben Ali 2011., sustav je narušen financijskim i teškoćama u upravljanju, a nestašice lijekova postale su česte. (Hina)

Evo zbog kakvih su sve prekršaja ministri u svijetu odlazili s dužnosti. Nekoliko primjerka pročitajte na ovom linku.

Idući tjedan ključan za brodogradnju: "Želimo konkretne odgovore i rješenje ove agonije"

Potpora Frani Lučiću: Diljem Hrvatske sirene i postrojavanje vatrogasaca