Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loši odnosi

Trumpov pomoćnik i turski veleposlanik u SAD-u razgovarali o američkom pastoru

John Bolton (Foto: AFP)
John Bolton (Foto: AFP) Foto: Afp
Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Bolton razgovarao je u ponedjeljak sa turskim veleposlanikom u SAD-u o pritvorenom američkom pastoru Andrewu Brunsonu u Turskoj te odnosima SAD-a i Turske, priopćila je Bijela kuća.

"Na zahtjev turskog veleposlanika, John Bolton se sastao u ponedjeljak u Bijeloj kući sa veleposlanikom Turske u SAD-u Serdarom Kilic. Razgovarali su o pritvoru američkog pastora Brunsona u Turskoj te o državnim odnosima SAD i Turske", izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

Unatoč nekim medijskim objavama da su SAD odredile Turskoj rok za predaju Brunsona, američki dužnosnici rekli su da nije postavljen nikakav rok.

Nije bilo znaka da su SAD bile spremne pregovarati s Turskom oko Brunsona, a predsjednik SAD-a Donald Trump naizgled je zadovoljan uvođenjem određenih gospodarskih pritisaka za ekonomiju Turske.

Trump je prošlog tjedna i 'tvitao' da odnosi SAD-a i Turske "nisu u ovom trenutku dobri!" te izjavio da je odobrio udvostručenje carina na uvoz čelika i aluminija iz Turske.

Ekonomski savjetnik Bijele kuće Kevin Hassett izjavio je pak u ponedjeljak kako Trumpova administracija "vrlo pažljivo" prati financijsku situaciju u Turskoj, nakon što je turska valuta lira u ponedjeljak rekordno pala prema američkom dolaru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene