Donald Trump (Foto: Ron Sachs/DPA/PIXSELL)
Donald Trump (Foto: Ron Sachs/DPA/PIXSELL)

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu kako se nada "poštenju" od tehnoloških divova Googlea, Facebooka i Twittera, koje je optužio za navodnu ljevičarsku pristranost, odbivši posve isključiti mogućnost nametanja regulacija.


"Mislim da Google i Facebook i Twitter vrlo nepošteno tretiraju konzervativce i republikance", rekao je Trump u Bijeloj kući.

Vezani članci Klimatska aktivistica Greta Thunberg (Foto: AFP) "Nikad se ne upuštaj u online bitku s tinejdžerom": Greta Thunberg oduševila Twitter odgovorom na Trumpovo trolanje Željko Glasnović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) "Jugozomboidi i boljševički sotonisti haraju internetom": Željku Glasnoviću blokiran profil na Facebooku

"Mislim da je to vrlo ozbiljan problem. Jer oni stvarno nastoje ušutkati doista velik dio ove zemlje, a ti ljudi ne žele biti ušutkani", kazao je američki predsjednik, napomenuvši kako takvo ponašanje "možda nije zakonito".

Na pitanje o mogućem uvođenju regulacija Trump je kazao "vidjet ćemo". "Znate što mi želimo? Ne regulaciju. Mi želimo poštenje".

Google je u utorak odbacio Trumpove optužbe da su rezultati pretrage na njegovoj tražilici "namješteni". Trump je ustvrdio kako oni u velikoj mjeri odražavaju "lažni CNN".

Veliki korisnik društvenih medija, Trump već dugo vodi rat sa CNN-om, vodećom kabelskom informativnom televizijskom postajom koja ne preže od otvorene kritike 45. američkog predsjednika, koji medije često optužuje za "lažne vijesti", a neke od njih proglašava "neprijateljem naroda".

(Hina)