Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Konstantno laže"

Bivši direktor FBI-a napao Trumpa i progovorio o njihovoj bizarnoj konverzaciji u siječnju 2017.

James Comey i Donald Trump
James Comey i Donald Trump
Aktualno Galerija Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP +0 James Comey i Donald Trump Galerija 1/2 >>
Bivši direktor FBI-a James Comey rekao je u intervjuu za ABC News u nedjelju da je američki predsjednik Donald Traump opasan, moralno neposoban čelnik koji čini ogromnu štetu institucionalnim i kulturnim normama. Ovo je Comeyov prvi televizisjki intervju otkad ga je Trump otpustio prošle godine.

"Osoba koja govori o ženama i tretira ih kao komad mesa, koja konstantno laže o velikim i malim stvarima i inzistira da mu američki narod vjeruje – ta osoba nije sposobna biti predsjednikom SAD-a, na moralnoj osnovi", rekao je Comey u intervjuu u kojem je govorio o svojoj novoj knjizi "Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo" koja treba izaći u utorak.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Slika nije dostupna Izjava na sedam stranica Bijela kuća razmatra Comeyevu izjavu koja tereti Trumpa

"On je moralno nesposoban biti predsjednikom", dodao je.

U intervjuu je objasnio da je naslov knjige proistekao iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpomu Bijeloj kući u siječnju 2017., neposredno nakon njegove inauguracije.

"Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-a. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji", rekao je Comey.

U svojoj knjizi on je opisao Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika. Iznio je poražavajuću sliku predsjednika, za kojeg kaže da je netko tko "nije sklon istini".

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-a.

I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga "ljigavcem koji uvijek loše završi", te dodajući da će ga povijest pamtiti kao "najgoreg direktora FBI-a u povijesti". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene