Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arbeit macht frei

Trojica kradljivaca natpisa u Auschwitzu osuđena na zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizator krađe, švedski neonacistički čelnik, čeka izručenje Poljskoj.

Sud u Krakovu osudio je u četvrtak na zatvorske kazne od godinu do dvije i pol godine trojicu od petorice uhićenih zbog krađe natpisa 'Arbeit macht frei' bivšeg njemačkog nacističkog logora Auschwitza, izvijestila je agencija PAP.
Trojica Poljaka koja su priznala odgovornost za krađu, izvršenu u noći između 17. i 18. prosinca, osuđeni su i na globu od 10.000 zlota (18.800 kuna).

Pročitajte i ovo Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve

Natpis od kovana željeza dug pet metara pronađen je tri dana nakon krađe, razrezan na dijelove, a petorica muškaraca su uhićena.

Dvojica preostalih uhićenika još čekaju početak suđenja. Oni su navodno uspostavili kontakt sa švedskim neonacističkim čelnikom i navodnim organizatorom krađe Andersom Hogstromom (35). Poljski će sud pričekati s njihovim suđenjem dok Hogstrom ne bude izručen Poljskoj. Švedski sud odobrio je izručenje prošli tjedan. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene