Dječak u Australiji pronađen tri dana nakon nestanka
Dječak u Australiji pronađen tri dana nakon nestanka Foto: Screenshot/Twitter

Trogodišnji dječak pronađen je živ u ponedjeljak, tri dana nakon što je nestao s ruralnog posjeda svoje obitelji u Novom Južnom Walesu, saveznoj državi na istoku Australije, rekla je policija.


Dječaka je uočio helikopter u ponedjeljak prijepodne, gotovo 72 sata nakon što je posljednji put viđen na ruralnom posjedu u Puttyju, oko 110 kilometara sjeverozapadno od Sydneyja, priopćila je policija Novog Južnog Walesa.

Vezani članci Internet pedofilija / Ilustracija Velika akcija policije: Palo 46 internetskih pedofila, spašeno 11 žrtava Ulje na cesti, ilustracija Ukrali transformator pa ga oštetili prilikom ukrcaja u kamion: Iscurilo je tisuću litara rashladnog ulja

Nakon tordnevne potrage dječak je ponovno sa svojom obitelji, a pregledali su ga i liječnici hitne pomoći, rečeno je u priopćenju.

Policija je također objavila snimku dječaka kako pije vodu iz potoka.

"Ovo je dobra novinska priča", rekla je policijska inspektorica Tracy Chapman, dodavši da je činjenica što se nalazio tako blizu vode dječaku "potencijalno pružila mogućnost preživljavanja."

Kad je nestao, pokrenuta je velika spasilačka operacija u kojoj su sudjelovali policajci na motorima, psi, policajci na konjima, ronioci i policijski helikopter, kao i stotine volontera u službi za izvanredne situacije.

Lokalni mediji izvijestili su da je dječak, koji ima autizam i ne govori, preživio tri noći sam u grmlju na temperaturama koje su padale na 3 stupnja Celzijusa.

"Ima svrab od pelene, izgrizli su ga mravi, padao je, no živ je", rekao je njegov otac lokalnim medijima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju