Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika potraga

VIDEO Trogodišnjak nestao u divljini, pronađen tek tri dana kasnije: ''Snimljen je kako pije vodu iz potoka. Izgrizli su ga mravi, padao je...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnji dječak pronađen je živ u ponedjeljak, tri dana nakon što je nestao s ruralnog posjeda svoje obitelji u Novom Južnom Walesu, saveznoj državi na istoku Australije, rekla je policija.

Dječaka je uočio helikopter u ponedjeljak prijepodne, gotovo 72 sata nakon što je posljednji put viđen na ruralnom posjedu u Puttyju, oko 110 kilometara sjeverozapadno od Sydneyja, priopćila je policija Novog Južnog Walesa.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno

Nakon tordnevne potrage dječak je ponovno sa svojom obitelji, a pregledali su ga i liječnici hitne pomoći, rečeno je u priopćenju.

Policija je također objavila snimku dječaka kako pije vodu iz potoka.

"Ovo je dobra novinska priča", rekla je policijska inspektorica Tracy Chapman, dodavši da je činjenica što se nalazio tako blizu vode dječaku "potencijalno pružila mogućnost preživljavanja."

Kad je nestao, pokrenuta je velika spasilačka operacija u kojoj su sudjelovali policajci na motorima, psi, policajci na konjima, ronioci i policijski helikopter, kao i stotine volontera u službi za izvanredne situacije.

Lokalni mediji izvijestili su da je dječak, koji ima autizam i ne govori, preživio tri noći sam u grmlju na temperaturama koje su padale na 3 stupnja Celzijusa.

"Ima svrab od pelene, izgrizli su ga mravi, padao je, no živ je", rekao je njegov otac lokalnim medijima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene