Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE TERORIZAM

AUTOM DIVLJAO PO CENTRU GRADA Tri osobe poginule, 20 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri osobe su poginule, a najmanje 20 ih je ozlijeđeno u naletu automobila u središtu Melbournea.

Svjedoci navode kako je vozač namjerno rušio ljude, no policija tvrdi da se ne radi o terorističkom napadu

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac i Željko Cvrtila - 1 Za Dnevnik Nove TV Stručnjak za sigurnost tvrdi: "Turudić je odmah trebao dobiti zaštitu, sada su na potezu SOA i policija" Ivan Turudić susjedi uznemireni Propucan automobil Ivana Turudića! Javila nam se njegova supruga: ''Ne zovite ga da i vama ne opsuje''

Australski mediji navode kako je policija privela vozača.

"Ta osoba nije povezana s nikakvom terorističkom aktivnosti", kazao je šef državne policije Graham Ashton. "Ne smatramo ovaj slučaj terorističkim. Znamo da se radi o pojedincu koji za sobom ima prošlost obiteljskog nasilja", rekao je Ashton.

Tvrdi da je napadač, inače 26-godišnjak kojeg su prije uhićenja ranili, u prošlosti imao psihičkih problema te bio povezan s krijumčarenjem droge.

Incident u Melbourneu dogodio se oko 13:30 sati po lokalnom vremenu u samom središtu grada, na raskrižju Bourke i Queen Steet, gdje se nalaze shoping centri.

Prije napada vozač je divljao i napravio nekoliko krugova ispred Flinders stanice vičući kroz prozor automobila. Australski portali objavili su snimku kako divlja ispred glavne željezničke stanice u Melbourneu ispred stotina zbunjenih ljudi kojima ništa nije bilo jasno. Nakon toga vozač se uputio prema ulici Bourke gdje je započeo divljački pohod.

"U ovoj fazi istrage možemo potvrditi kako su tri osobe poginule, a najmanje 20 je ozlijeđenih. Vozač automobila je priveden, a na terenu su brojne jedinice hitne pomoći kako bi pomogle unesrećenima," poručili su iz policije.

Policija je ogradila cijelo područje, a u središtu grada prekinut je javni prijevoz.

Australija, koja je vjeran američki saveznik, je od 2014. godine pojačala pripravnost od mogućih napada radikala, a do sada je spriječila nekoliko napada.

U Melbourneu se trenutačno održava prvi teniski Grand Slam turnir sezone Melbourne Open, a teniski tereni udaljeni su samo nekoliko blokova od mjesta gdje se dogodio incident. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene