Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti za sigurnost

Tri članice EU-a prijete zatvaranjem granice zbog grupe Wagner: "Ako dođe do kritičnog incidenta, odmah ćemo uzvratiti"

Wagner grupa
Wagner grupa Foto: Afp
Poljska i dvije baltičke zemlje u potpunosti će zatvoriti svoje granice s Bjelorusijom ako dođe do incidenta s Wagnerovim plaćenicima, rekao je u ponedjeljak poljski ministar unutarnjih poslova Mariusz Kaminski.

Članice Europske unije Latvija, Litva i Poljska, koje dijele granicu s Bjelorusijom, zabrinute su za sigurnost svojih granica od dolaska Wagnerovih plaćenika u Bjelorusiju na poziv bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Pročitajte i ovo Valovi u mjestu Povile Nevrijeme na Jadranu FOTOGALERIJA Oluja zahvatila krajeve uz Jadran: Jako jugo stvaralo probleme, pogledajte nevjerojatne prizore iz Dalmacije

Poljska je zabilježila porast broja uglavnom bliskoistočnih i afričkih migranata koji pokušavaju prijeći granicu posljednjih mjeseci i optužila je Bjelorusiju da im pomaže u tome.

"Zahtijevamo od vlasti u Minsku da Wagner odmah napusti teritorij Bjelorusije te da ilegalni migranti odmah napuste pogranično područje i da ih se vrati u matične zemlje", rekao je poljski ministar unutarnjih poslova Mariusz Kaminski na konferenciji za medije.

Pročitajte i ovo Iva Balog otišla je na kupanje Iva (27) nestala je sa zabave, tijelo je pronađeno 60 km dalje: "Tamo je bilo stotinu ljudi, kako nitko nije ništa čuo ni vidio"

"Ako dođe do kritičnog incidenta, bez obzira na to radi li se o poljskoj ili litavskoj granici, odmah ćemo uzvratiti. Svi granični prijelazi koji su do sad bili otvoreni zatvorit će se", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene