Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Torinsko platno prikazano je u televizijskom emitiranju uživo na Veliku subotu. To je tek drugi put da je Platno pokazano na ovaj način. Prvi puta dogodilo se to 1973. godine.


Na gotovo četiri i pol metra Torinskog platna vidi se prikaz muškarca koji je bio raspet na križu. Iako Crkva nema službeni stav oko njegove autentičnosti, kršćani vjeruju da je to platno u koje je Isus bio pokopan. U jednoj od svojim posljednjih odluka, papa u miru Benedikt XVI. odobrio je prikaz platna, objavio je Radio Vatikan.

Vezani članci Papa Franjo (Foto: AFP) Pompeo doživio hladan tuš u Rimu: Zatražio audijenciju s Papom i dobio odbijenicu Papa Franjo na Trgu sv. Petra Zbog koronavirusa papa Franjo održat će uskrsne obrede bez vjernika

>> Znanstvenici dokazali: Torinsko platno nije krivotvorina!

>> Bozanić: Ne gajimo ispraznu nadu da će nam netko drugi riješiti probleme

'Gledajući čovjeka na platnu, molim molitvu svetog Franje Asiškog ispred križa: Uzvišeni, veličanstveni Bože, osvijetli sjene moga srca i dopusti mi pravu vjeru, određenu nadu i savršenu milost, osjećaj i razumijevanje, Bože, tako da mogu postići tvoju svetu i iskrenu zapovijed. Amen', rekao je nasljednik Benedikta XVI., papa Franjo u video poruci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook