Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Uzrokuju štetu i koštaju života"

Usporedio cjepivo protiv koronavirusa s holokaustom pa izletio iz parlamentarnog bloka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vladajuća britanska Konzervativna stranka u srijedu je iz svojeg parlamentarnog bloka izbacila zastupnika koji je cijepljenje protiv COVID-a usporedio s holokaustom.

Simon Hart, konzervativac zadužen za disciplinu stranačkih kolega, rekao je da je zastupnik Andrew Bridgen prešao granicu. "Dezinformacije o cjepivu uzrokuju štetu i koštaju života", naglasio je Hart i najavio suspenziju Bridgena "s trenutačnim učinkom, do službene istrage". 

Ta odluka znači da se Bridgen više ne smatra članom torijevskog bloka unutar parlamenta, što smanjuje većinu premijera Rishija Sunaka.

Bridgen, dugogodišnji kritičar cjepiva protiv koronavirusa, ranije u srijedu na Twitteru je objavio poveznicu na članak o nuspojavama cjepiva te dodao: "Kao što mi je jedan kardiolog konzultant rekao, ovo je najveći zločin protiv čovječanstva od holokausta."

Pročitajte i ovo Joe Biden Čast, užas... VIDEO Joe, zar opet? Bidenov novi gaf zapalio društvene mreže: Govorio o holokaustu pa pobrkao riječi

Vladajući konzervativci brzo procjepljivanje Britanije smatraju jednim od glavnih postignuća na vlasti, tvrdeći da je cjepivo spasilo nebrojene živote i omogućilo zemlji da brzo napusti politiku lockdowna.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene