Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čast, užas...

VIDEO Joe, zar opet? Bidenov novi gaf zapalio društvene mreže: Govorio o holokaustu pa pobrkao riječi

Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp
Američki predsjednik Joe Biden, koji je u srijedu stigao u posjet Izraelu, zapitao se netom po izlasku iz predsjedničkog zrakoplova Air Force One "što sada radim", a potom napravio još jedan, ozbiljniji gaf govoreći o holokaustu, zamijenivši riječi "čast" (honour) i "užas" (horror), prenijeli su američki mediji.

Gaf se poput šumskog požara proširio društvenim mrežama, ponovo potaknuvši pitanje njegova mentalnog zdravlja.

Pročitajte i ovo Joe Biden - 3 Prepričavao anegdotu VIDEO Nedavno je susreo predsjednika koji je preminuo 1996. godine: Pogledajte najnoviji Bidenov gaf Hamas i Gaza - 3 Oglasio se i Biden Hamas spreman na primirje, ali Izrael baš i nije: Najavljuju nastavak borbi do "potpunog uništenja terorističke skupine"

"U Izraelu sam kako bih odao počast za šest milijuna židovskih života, ukradenih u genocidu, i da nastavim, ono što moramo raditi svakog, svakog dana, da nastavimo da svjedočimo i održimo na životu istinu i čast (honour) holokausta... užas (horror) holokausta", rekao je Biden.

Biden je ispravio grešku, ali je teško pročitao govor i mučio se s izgovaranjem naziva Memorijalnog centra holokausta Yad Vashem u Jeruzalemu.

Američki predsjednik u srijedu popodne doputovao je u Izrael, prvu dionicu četvorodnevne turneje po Bliskom istoku tijekom koje će posjetiti i okupiranu Zapadnu obalu i Saudijsku Arabiju.

Bivši liječnik Bijele kuće Ronny Jackson, sada član Kongresa, je još prije nekoliko godina upozorio na pogoršanje Bidenovih kognitivnih sposobnosti.

Komentari na društvenim mrežama uglavnom se svode na to da je "naš predsjednik senilan", a brojni su u čudu kako može pogriješiti kada "ima pripremljen govor napisan golemim slovima".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene