Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza

Tko su dvije ugledne britanske odvjetnice koje je slučaj Todorić sučelio na sudu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef Agrokora u svoj odvjetnički tim uključio je i suprugu bivšeg britanskog premijera Tonija Blaira, Cheri. S druge strane, Hrvatsku predstavlja jedna od najuglednijih britanskih odvjetnica Claire Montgomery. Evo tko su dame koje je ovaj slučaj sučelio.

63-godišnja Cherie Blair novo je pojačanje Todorićeva odvjetničkog tima. Široj javnosti poznata kao supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blaira, ugledna je odvjetnica za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije Andrija Jarak u Londonu (Foto: Dnevnik.hr) Počinje bitka za izručenje Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak iz Londona: "Todorić će se pojaviti u utorak na sudu, ne zato što to želi, nego zato što mora"

"Ovo nam daje priliku da prije suđenja iznesemo pune činjenice onoga što se događa u Hrvatskoj", kaže Todorićeva odvjetnica.

Bila je savjetnica albanske vlade i kazahstanskog predsjednika Nazarbajeva. Njemu je to prema pisanju britanskih medija naplaćivala gotovo tisuću funti po satu. Njezinu tvrtku Omnia Strategy otočni mediji optuživali su i za pružanje usluga autokratima i diktatorima. Majka četvero djece prošle je godine bila u Zagrebu i dala intervju Novoj TV.

"Moj suprug je u politici, a ja u pravosuđu. A biti žena u pravosuđu je zahtjevan posao", kaže gospođa Blair.

No ni Hrvatska nije bez aduta pred Londonskim visokim sudom. Predstavlja je Clare Montgomery. Ta 60-godišnjakinja specijalizirana je za kazneno i trgovačko pravo. Dobitnica je brojnih odvjetničkih nagrada u Britaniji. Sudjelovala je u nizu poznatih slučajeva. Tako je branila nekadašnjeg čileanskog diktatora Pinocheta, kada su ga uhitile britanske vlasti. A također je zastupala Švedsku kada je od Velike Britanije tražila izručenje osnivača Wikileaksa Juliana Assangea.

Zanimljivo, dvije žene osim ovog slučaja povezuje i odvjetnička kuća Matrix Chambers. Cherie je bila među osnivačima, a Clare je trenutačno odvjetnica u toj kući.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene