Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saif Alketbi

Tko je misteriozni investitor koji možda je, a možda i nije kupio udio u Fortenovi?

Investitor za kojeg je sinoć objavljeno da je kupio 43,4 posto udjela u Fortenovi pohvalio se da transakcijom počinje razdoblje njegova ulaganja u Hrvatsku. No, o tajanstvenom Saifu Alketbiju malo je podataka.

"Financijska transakcija, koja se odnosi na 43,4 posto udjela Fortenova Grupe d.d., dovršena je u ponedjeljak 31. listopada", priopćeno je u srijedu navečer iz agencije za odnose s javnošću Millenium promocija.

Vijest je odjeknula, zatim je stiglo i priopćenje iz Fortenove.

"Fortenova grupa nema nikakva službena saznanja o prodaji udjela Sberbanke. Imovina Sberbanke je pod sankcijama i za kupoprodaju je potrebno ishoditi posebne dozvole tijela nadležnih za provedbu sankcija", objavili su. 

"Ukoliko je došlo do izbjegavanja sankcija, radi se o kaznenom djelu i kompanija u tome nije sudjelovala", naveli su u svojem odgovoru iz Fortenova grupe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBRISAN IZ SUDSKOG REGISTRA Agrokor otišao u povijest: "Ovime je uspješno završen jedan od najvećih svjetskih postupaka restrukturiranja"

Pročitajte i ovo Fabris Peruško, direktor Fortenova grupe otkrio kakve su zalihe Direktor Fortenove Fabris Peruško u Dnevniku Nove TV: "Vidimo emocionalno preveliko kupovanje ulja. Vjerojatno ćemo ograničiti jednokratnu kupovinu"

Iza navodne kupnje udjela stoji Saif Alketbi

"Ovime započinje razdoblje strateškog ulaganja Saifa Alketbija u Republiku Hrvatsku, a uvjereni smo kako će ovo ulaganje biti iznimno korisno za Fortenova Grupu i hrvatsku ekonomiju", poručili su povodom zaključenja ove transakcije iz ureda investitora.

Kako su već sinoć naveli, Saif Alketbi iskusan je ulagač u private equity te ima značajne investicije u više sektora. Diplomirao je računovodstvo na Sveučilištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a titulu počasnog doktora ekonomije i menadžmenta u vladinim organizacijama dodijelilo mu je Sveučilište humanističkih znanosti i ekonomije u Luganu, Švicarska.

Podaci o njemu su šturi. Zna se da je od 2009. do 2015. bio predstojnik ureda prijestolonasljednik Dubaija, šeika Hamdana bin Mohammeda bin Rashida Al Maktouma.

Na čelu je i kompanije Flatrace. 

"Vidjeti Ujedinjene Arapske Emirate kao jednu od najrazvijenijih zemalja na svijetu i Dubai kao jednu od najvažnijih svjetskih destinacija moj je san", opisao je svoju viziju. 

Za njega tu piše kako je riječ o iskusnom ulagaču na tržištu privatnog kapitala, sa značajnim ulaganjima u nekoliko sektora.

Sama kompanija Flatrace za sebe piše da je savjetodavna tvrtka s globalnim iskustvom koja pomaže organizacijama pri donošenju složenih regulatornih, financijskih i upravljačkih odluka kako bi povećale vrijednost te da imaju više od 20 godina iskustva u savjetovanju javnih i privatnih organizacija u različitim sektorima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene