Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Tko je pomagao dr. Dabiću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čime se zapravo bavio Radovan Karadžić? Hrvatski alternativni liječnici kažu njegov rad bliži je radu vjerske sekte nego alternativne medicine. No je li masku meditacijskog gurua izmislio sam ili je imao pomoć?

Sjedokosi dugobradi boem sa šeširom definitivno je Radovan Karadžić. Unatoč pričama o DNK analizi mnogi su bili sumnjičavi. No kada se dr. Dabiću skinu naočale i brada i premjeste na staru poznatu sliku Karadžića više nema dvojbe. Uglađeni sarajevski krvnik obrastao u bradu većini je neprepoznatljiv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liječio autističnog dječaka Karadžić iz Haaga provjerava zdravstveno stanje pacijenta? Slika nije dostupna Pravom Draganu Dabiću neprestano zvoni telefon na koji se javlja sa 'Ovdje Radovan'

- Radovan Karadžić izgleda upravo onako kako su mediji jučer objavili, a koliko znam na njegov je zahtjev danas ošišan i obrijan, rekao je Svetozar Vujačić, odvjetnik Radovana Karadžića.

Novu fotografiju još javnost nije vidjela, no bez brade i ošišan ne može izgledati puno drugačije osim što je smršavio koji kilogram.

Vijest o Karadžiću kao alternativnom liječniku Dabiću naljutila je hrvatskog alternativca Dragu Plečka koji je 80-ih radio s njim kao psihijatrom speciojaliziranim za depresije.

- On je zapravo propovjedao jedan oblik drevnog iscjeljivanja metodama pravoslavne crkve, rekao je Drago Plečko, alternativni liječnik.

Plečko smatra da je taj imidž alternativca pomno biran.

- To je kreirala obavještajna služba, ako hoćete sakrit čovjeka, nećete ga zaposliti u firmi od 200 ljudi gdje se mora obrijeti i biti uredan i kontaktirati s ljudima, nego ćete mu stvoriti ovakav izgled i ovakav posao da ne odudara od kaste marginalacda, dodaje Drago Plečko.

Karadžićev odvjetnik žalbom kupuje vrijeme. Klijent mu se brani šutnjom no prenosi njegove poruke.

- Da je ponosan na sve što je radio i spašavao srpski narod od svega što su u građanskom ratu radili Muslimani i Hrvati, dodaje Svetozar Vujačić.

Sve što ima za reći, Karadžić će poručuje, ispričati u Haagu.

- Vikend je u pitanju tako da je zaista pitanje kada bi on mogao biti izručen. Mogao bi biti za vikend, a moglo bi biti sljedećeg tjedna, Bruno Vekarić, glasnogovornik suda za ratne zločine Beograd.

Srbijanska policija istražuje detalje oko Karadžićeva skrivanja. Osobne su mu isprave na ime Dragana Dabića navodno izdane u Rumi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene