Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko dugo je nesretna djevojčica bila seksualna meta svojeg očuha nije poznato.


Borci za ljudska prava iz Amnesty Internationala traže od vlade Paragvaja da se omogući pobačaj 10-godišnjoj djevojčici koja je ostala trudna nakon što ju je silovao očuh.

Prema paragvajskim zakonima, pobačaj je dozvoljen samo u slučaju ako trudnoća ugrožava zdravlje majke. Tamošnji liječnici tvrde da zdravstveno stanje djevojčice koja je sada trudna 22 tjedna nije rizično.

No, obitelj djevojčice moli da se pobačaj izvede kako dijete ne bi bilo dodatno traumatizirano.
Da je malena u drugom stanju saznalo se kada je 21. travnja zaprimljena u bolnicu u Asuncionu zbog bolova u trbuhu. Liječnici su shvatili da je trudna! Pokrenuta je istraga koja je policiju odvela do očuha djevojčice, koji je u bijegu, a uhićena je i njezina majka koja je znala za zlostavljanje no šutjela je.

Paragvajski ministar zdravlja Antonio Barrios kazao je da će bez obzira na sve djevojčica morati roditi.

Vezani članci Gal Gadot Svi su počeli nagađati da nešto skriva, a slavna ljepotica nije dugo čekala te je fanovima otkrila sretne vijesti Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 10 Provjereno otkriva slučaj iz riječkog KBC-a: Priopćili majci da joj nerođeno dijete neće preživjeti i dali joj skandaloznu uputu

Teta iz vrtića na izletu seksualno zlostavljala 4-godišnjeg dječaka

'Nakon što rodi, sud će odlučiti tko će dobiti skrbništvo nad njom i njezinim djetetom', istaknuo je Barrios a prenosi CNN.

Udruge za ljudska prava tvrde pak kao tijelo djevojčice još nije dovoljno razvijeno da podnese teret majčinstva te da bi mogla umrijeti.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook