Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put kojim je prošao Isus

Tisuće hodočasnika u istočnom Jeruzalemu na Veliki petak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće kršćana hodočasnika okupilo se u petak u Starome gradu u Jeruzalemu i ide putem kojim je Isus s križem hodao na putu prema mjestu gdje su ga po kršćanskoj predaji razapeli.

Hodočasnike pod franjevačkim vodstvom na putu nazvanu Via Dolorosa motri brojna izraelska policija. Neki vjernici nose drvene križeve, javio je dopisnik dpa. Okupili su se u povijesnome Starome gradu, a procesija će završiti u Crkvi Svetoga groba, bazilici koju su križari podignuli na mjestu na kojem je po predaji Isus Krist razapet i pokopan. Po Novome zavjetu, Isus je osuđen i razapet na Veliki petak, a tri dana poslije ustao je iz mrtvih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Život suvremenika Otkrića koja bacaju novo svjetlo na život u Isusovo doba Slika nije dostupna Velika vijest Arheolozi pronašli mjesto za kojim će kršćani poludjeti!

Via Dolorosa ide putem koji su osmislili franjevački redovnici u 14. stoljeću, ima 14 postaja i svaka obilježava jedan događaj s kojim se Isus suočio pod križem. Posljednjih je pet postaja u Crkvi Svetoga groba. Glasnogovornik izraelske policije Mickey Rosenfeld kaže da je 2500 policajaca i policajki poslano na brojne jeruzalemske lokacije, najviše u Stari grad i istočni Jeruzalem. Po njegovim riječima, policija je raspoređena da ‘održi red i status quo’. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene