Theresa May (Foto: AFP)
Theresa May (Foto: AFP)

Britanska premijerka Theresa May rekla je u utorak da će od europskih čelnika zatražiti novu odgodu brexita koja bi bila "što je moguće kraća", kako bi imala dovoljno vremena da s oporbenim laburistima postigne dogovor o tome kako izaći iz slijepe ulice glede izlaska Velike Britanije iz EU-a.


May je nakon sedmosatnog kriznog sastanka vlade u Downing Streetu također pozvala laburističkog oporbenog čelnika Jeremyja Corbyna da "sjedne" zajedno s njom kako bi "pokušali naći plan" koji će proći parlament.

Vezani članci Boris Johnson (Foto: AFP) - 3 Boris Johnson se drži svog plana i neće tražiti odgodu brexita Boris Johnson (Foto: Jon Bond/News Syndication/PIXSELL) Boris Johnson postaje britanski premijer: "Obavit ćemo Brexit... u novome duhu 'što hoću to i mogu'"

"Trebamo dodatno produljenje Članka 50, koje bi bilo što je kraće moguće, i koje bi završilo kad se postigne dogovor. Mora nam biti jasna svrha takve odgode kako bismo osigurali da izađemo na vrijeme i na uređen način", rekla je.

"Nudim čelniku oporbe da sjednemo i pokušamo se dogovoriti o planu koji bi osigurao i da izađemo iz EU-a i da to bude sporazumno", dodala ja May. (Hina)