Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Thaqi: Za Kosovo je svaki plan iz Beograda neprihvatljiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski premijer Hashim Thaqi izjavio je kako je posljednji prijedlog Beograda, što ga je uputio ministar Slobodan Samardžić, za podjelu Kosova po etničkim linijama krajnje neprihvatljiv te da ga kosovske vlasti kategorički odbacuju.

Thaqi je rekao je da je Kosovo sada priznata država i da o svim pitanjima odlučuju kosovske institucije u suradnju s međunarodnom zajednicom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom"

Kosovski premijer je upozorio da je teritorijalni integritet Kosova neprikosnoven i nedjeljiv, dodajući da i to treba biti jasno i Beogradu.

Thaqi je rekao novinarima kako očekuje da Makedonija ubrzo prizna neovisnost Kosova te je izrazio uvjerenje kako će pitanje demarkacije granice između Kosova i Makedonije biti brzo okončano.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene