Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražuje se veza

Terre'blanche ubijen jer je tražio seks s ubojicama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrička policija istražuje postoji li veza između homoseksualnih odnosa i ubojstva rasističkog vođe Eugenea Terre'blanchea koji je 3. travnja pronađen premlaćen, isječen i gol od struka na dolje, priopćila je u nedjelju policija.

Za ubojstvo su osumnjičena dvojica crnaca koji su radili na njegovoj farmi, a odvjetnik jednog od osumnjičenih je kazao da je Terre'blanche ubijen nakon što je zahtijevao seks s barem jednim od njih dvojice. Glasnogovornik policije je potvrdio da je homoseksualni seks jedna od stvari koja se istražuje u vezi tog ubojstva. Tisuće njegovih sljedbenika je na sprovodu pjevalo staru himnu JAR-a, mašući zastavama iz doba apartheida.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> Neonacisti JAR-a ubojstvo vođe proglasili objavom rata bijelcima

Šezdesetdevetogodišnji Terre'blanche bio je predvodnik ultradesničarske rasističke struje koja se protivila ukidanju apartheida početkom 90-ih, iako je njegova stranka nakon kraja tog sustava imala samo marginalnu ulogu u političkom životu JAR-a. Služio je i zatvorsku kaznu nakon što je jednog crnca premlatio skoro na smrt. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene