Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen im pritvor

'NE BI NI MUHU' Teroristi 'sipaju' bisere na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mohamed Abrini, terorist Islamske države koji je snimljen na briselskom aerodromu s dvojicom bombaša samoubojica neposredno prije napada, izjavio je na sudu kako 'ne bi ni muhu zgazio'.

Nakon terorističkih napada u Bruxellesu, Mohamed Abrini postao je najtraženiji čovjek u Europi, kako su ga prozvali mediji 'čovjek sa šeširom', a uhićen je prošlog petka. Policiji je prvotno rekao kako je plan bio da u briselskoj zračnoj luci aktiviraju tri bombe - jednu kod pulta američkog avioprijevoznika te izraelskog i ruskog.

'Nikad to ne bih učinio - ja ne bih ozlijedio ni muhu. Nikad nisam planirao aktivirati svoju eksplozivnu napravu. Čekao sam da druga dvojica to naprave, a onda sam pobjegao. bacio sam jaknu i šešir te u second-handu kupio kapu kako bih sakrio lice', stoji u Abrinijevoj pisanoj izjavi.

Sudac je u četvrtak Abriniju i petorici koji se povezuju s terorističkim napadima u Parizu i Bruxellesu odredio jednomjesečni pritvor. Osama Krayem, koji je snimljen s bombašem Khalidom al Kakraouijem koji se raznio u postaji metroa Malbeek u Bruxellesu također tvrdi da je nevin.

'Nisam znao da je u ruksaku bomba. Mislio sam da u njemu nema ništa', kazao je.
Krayem je identificiran uz pomoć muškarca koji ga je čuo kako razgovara na mobitel tri dana prije napada. Čuo ga je kako govori: 'Tri stvari moramo napraviti prije napada.'

Kako se moglo čuti na sudu, Salah Abdeslam, koji je Abrinijev prijatelj iz djetinjstva, i glavni osumnjičeni za napade u Parizu iz studenog prošle godine, imao je kod sebe dokumente o njemačkom nuklearnom istraživačkom centru Juelich. Nalazi se u blizini granice s Belgijom i u njemu se nalazi nuklearni otpad, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene