Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži šefa kampanje

Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!"

Izbori, ilustracija
Izbori, ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Doslovno Bilo Tko Drugi (Literally Anybody Else) Doslovno Bilo Tko Drugi (Literally Anybody Else) Foto: Facebook/Literally Anybody Else Literally Anybody Else Literally Anybody Else Foto: Facebook/Literally Anybody Else Američki predsjednički kandidati Američki predsjednički kandidati Foto: Afp +0 Izbori, ilustracija Galerija 1/4 >>
Dustin Ebey promijenio je svoje ime u Literally Anybody Else i najavio kandidaturu za predsjednika SAD-a. Dok nezavisni kandidat nikada nije pobijedio na američki predsjedničkim izborima, Else je na društvenim mrežama rekao da se natječe kako bi potaknuo Republikansku i Demokratsku stranku na bolji rad.

Muškarac iz američke savezne države Teksas je promijenio ime u Literally Anybody Else (Doslovno bilo tko drugi) te najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima 2024., prenose američki mediji.

Else je objavio svoju vozačku dozvolu iz savezne države Teksas na stranici vlastite predizborne kampanje na Facebooku, dokazavši time da je stvarno promijenio svoje ime u Literally Anybody Else.

Izbori, ilustracija Literally Anybody Else Foto: Facebook/Literally Anybody Else

Else se ranije zvao Dustin Ebey, radi kao učitelj matematike na području grada Fort Worth i vojni je veteran. Poštu prima u gradu North Richland Hills u Teksasu, gdje će smjestiti svoju kampanju, a predizborni stožer "dolazi uskoro", prema Elseovoj internetskoj stranici.

Izbori, ilustracija Doslovno Bilo Tko Drugi (Literally Anybody Else) Foto: Facebook/Literally Anybody Else

"Amerika ne bi trebala zaglaviti u izboru između 'Kralja dugova' (što je Trump sam izjavio) i 81-godišnjaka", stoji na stranici. To se odnosi na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i trenutnog predsjednika Joea Bidena, koji su osvojili nominacije svojih stranaka.

"Literally Anybody Else nije samo osoba, to je bojni poklič".

Pročitajte i ovo Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Međutim, najaviti kandidaturu za predsjedničke izbore je jednostavno, no nešto je složenije zaista se pojaviti na glasačkim listićima. Else treba prikupiti 113.151 potpisa registriranih glasača u Teksasu koji nisu glasali na predizborima ranije ovog mjeseca, i to samo u Teksasu.

Svaka savezna država ima drukčije uvjete za službenu kandidaturu.

No, Else bi se mogao prijaviti kao takozvani "write-in" kandidat, tako da njegovo ime ne bude na glasačkim listićima, ali ga birači i dalje mogu dopisati te na taj način glasati za njega. Elseova kampanja je zadobila pozornost na razini cijele zemlje te je o njoj počelo izvještavati više nacionalnih medija.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Austriji Nesreća na Dunavu: Kruzer pun putnika udario u betonski zid, ima ozlijeđenih

Predsjednički kandidat je na Facebooku u utorak objavio da je dao brojne intervjue i da ima 660 nepročitanih e-mailova, kojima se bavi pored svog stalnog posla.

"Treba mi šef kampanje", napisao je Else u objavi.

Dok nezavisni kandidat nikada nije pobijedio na američki predsjedničkim izborima, Else je na društvenim mrežama rekao da se natječe kako bi potaknuo Republikansku i Demokratsku stranku na bolji rad.

"Želim poslati poruku Washingtonu koja kaže: 'Hej, od 300 milijuna ljudi, mogli ste odabrati bolje (kandidate)'", rekao je Else na TikToku, misleći na Trumpa i Bidena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene