Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba s vatrenom stihijom

VIDEO Pogledajte snimke prije i nakon drugog najvećeg požara u povijesti Teksasa: Stanovnici evakuirani, šteta je ogromna

Teksas se bori s vatrenom stihijom u kojoj je poginula jedna osoba, a koja je spalila 850 tisuća hektara zemlje.

U šumskom požaru u Teksasu koji se rapidno širi poginula je jedna osoba, stanovnici su evakuirani, a domovi i poslovni prostori ostali su bez struje, prenosi BBC u četvrtak.

U drugom najvećem požaru u povijesti Teksasa spaljeno je 850.000 hektara zemlje sjeverno od grada Amarilla.

Teksaški guverner Greg Abbott proglasio je katastrofu za 60 okruga.

Suha trava, visoke temperature i jak vjetar pogoduju širenju požara.

U okrugu Hutchinson, jednom od najteže pogođenih područja, koordinatorica javnog angažmana Deidra Thomas rekla je za CNN da je jedna osoba poginula u požarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnjiva oporuka Blokirali mu nekretninu: Obducent se upisao na kuću dok je mrtva vlasnica ležala na patologiji

Teksaška šumarska služba A&M priopćila je da su vjetrovi malo oslabili, što je pomoglo u ublažavanju širenja požara. Međutim, u srijedu poslijepodne samo je mali dio požara stavljen pod kontrolu.

Kiša se očekuje u sjevernom dijelu države u četvrtak, što bi moglo pomoći u naporima da se ugasi požar.

U međuvremenu, stotine vatrogasaca i hitnih ekipa raspoređeno je na požarište, rekao je Seth Christensen, glasnogovornik teksaškog odjela za upravljanje izvanrednim situacijama.

Pročitajte i ovo Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta

Požar je već uništio pola milijuna hektara, te je po težini odmah iza požara u kompleksu East Amarillo 2006. u kojem je spaljeno više od 900.000 hektara.

Zbog požara su se stanovnici nekoliko gradova morali evakuirati, kao i četvrti u gradu Amarillu i druge zajednice, rekle su šumarska služba i lokalna policija.

Nacionalna meteorološka služba upozorila je stanovnike u blizini Amarilla da ostanu u kući sa svojim kućnim ljubimcima zbog loše kvalitete zraka. Teksas je izdao upozorenja poljoprivrednicima o mogućem utjecaju na poljoprivredu i stoku.

U pogođenom području, prema PowerOutage.us, bez struje je ostalo više od 4500 domova i poslovnih prostora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene