Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bjesne Teksasom

FOTO Požari izvan kontrole: Evakuirano i postrojenje za nuklearno oružje - "Molite se i spakirajte"

Požari bjesne Teksasom
Požari bjesne Teksasom Foto: Afp
Ogromna vatrena stihija širi se Teksasom, a guverner je objavio kako je 60 okruga u stanju katastrofe. Požar je u utorak navečer zahvatio i susjednu Oklahomu. Vatra je izvan kontrole zbog jakog vjetra i suhe trave.

Niz šumskih požara zahvatio je Teksas, a jak vjetar otežava gašenje i rasplamsava vatru u kombinaciji s ogromnim površinama suhe trave. Tisuća hektara zemlje je u plamenu, a stanovnici su evakuirani ili pak bez struje. Zatvoreno je i postrojenje Pantex, u kojem se proizvodi nuklearno oružje.

"Evakuirali smo svoje zaposlenike iz tvornice. Požar je bez kontrole", objavili su iz Pantexa te su naveli da vatra još nije stigla do njih.

Požari bjesne Teksasom Požari bjesne Teksasom Foto: Afp

Guverner Greg Abbott objavio je da je 60 okruga u stanju katastrofe te je zatražio da hitne službe pomognu lokalnim vatrogascima u obuzdavanju požara, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša"

Najjači požar u regiji, koji su nazvali Smokehouse Creek, počeo je u ponedjeljak i dosad je zahvatio područje od gotovo 650 kvadratnih kilometara. Zbog požara su zatvorene i neke od glavnih cesta. Vlasti još nisu uspjele odrediti uzrok požara.

Službenici iz okruga Hutchinson u objavi na Facebooku opisali su tešku situaciju: "U nekim područjima nema struje i vode. Požari se šire. Molite se za sigurnost. Spakirajte torbe za svaki slučaj. To su najbolje informacije koje vam zasad možemo dati."

Jedan je muškarac požar opisao kao čudovište. Na putu vatrenoj stihiji našle su se i brojne kuće koje su izgorjele.

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog umro još 16. veljače Objavljeno gdje će i kada biti pokopan Aleksej Navaljni

"U gotovo svim smjerovima oko grada Canadiana kuće je progutala vatra", rekla je sutkinja Lisa Johnson, piše CNN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene