Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Balistički program

Savjetnik Alija Homeninija napao Macrona: "Tko je on da se miješa u naše poslove?"

Ali Akbar Valejati (Foto: AFP)
Ali Akbar Valejati (Foto: AFP) Foto: Afp
Drugi put u 24 sata, Iran je osudio stav Francuske koja zahtijeva reviziju regionalne politike i balističkog programa Teherana, usprkos približavanju između dvije zemlje nakon nuklearnog sporazuma iz 2015.

Potvrdivši spremnost na "dijalog" s Iranom, francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je u petak "želju da Iran ima manje agresivnu regionalnu strategiju" te se zabrinuo zbog "njegove raketne politike koja se čini neobuzdanom".

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

"Oko pitanja obrane i balističkog programa ne tražimo dozvolu od nikoga. Kako se to tiče Macrona? Tko je on da se miješa u naše poslove?", izjavio je u subotu Ali Akbar Velajati, savjetnik vrhovnog vođe Alija Hameneija za međunarodne poslove na državnoj televiziji.

"Ako želi da se odnosi između Irana i Francuske razvijaju, mora se pokušati ne miješati u te poslove jer je to suprotno nacionalnim interesima Francuske", dodao je on.

"Očito je da je naš odgovor negativan" na zahtjeve Francuske oko pregovora o balističkom pitanju i regionalnoj politici Irana. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene