Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gratis vožnje

Tallinn uveo besplatan javni prijevoz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Estonski grad Tallinn, koji je 1. siječnja postao prva prijestolnica Europske unije s besplatnim javnim prijevozom duž čitave autobusne i tramvajske mreže, u srijedu je najavio uvođenje novih autobusa kako bi odgovorio povećanoj potražnji.

Gradsko vijeće estonske prijestolnice objavilo je da je od uvođenja besplatnog prijevoza znatno porastao broj korisnika javnog prijevoza.

Prihodi od prodaje voznih karata pokrivali su tek trećinu troškova mreže gradskog prijevoza te su gradski oci odlučili učiniti prijevoz besplatnim, a k tomu i ograničiti korištenje osobnih vozila u gradu.

Gradonačelnik Tallinna Edgar Savisaar čelnik je oporbenog lijevog centra i jedan od vodećih kritičara vlade desnog centra.

Pročitajte i ovo Ilustracija u idućem desetljeću "Rusija se priprema za rat sa Zapadom": Stižu upozorenja na aktivnosti ruske vojske Donald Trump Novo proširanje? Finski predsjednik nije zabrinut zbog Trumpovih izjava: "Fokusirani smo na pristupanje NATO-u"

>> Kada gradski prijevoz postane noćna mora...

Za besplatnu vožnju gradskim prometalima 419.830 stanovnika Tallinna treba kupiti posebnu zelenu kartu po cijeni od dva eura te je zatim peronalizirati putem interneta ili u poštanskom uredu.

Vožnja nije besplatna za turiste i osobe koje nemaju prebivalište u Tallinnu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene