Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REDOVIT GOST BUNGA BUNGA SEKS ZABAVA

Bivši talijanski premijer Berlusconi oslobođen optužbi za podmićivanje svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski sud je u četvrtak bivšeg premijera Silvija Berlusconija oslobodio optužbi za podmićivanje svjedoka u slučaju maloljetničke prostitucije iz 2013., nekoliko tjedana nakon što je politički veteran ponovno izabran u talijanski parlament.

Silvio Berlusconi je optužen da je navodno platio talijanskom pjevaču Marianu Apicelli 157.000 eura (nešto manje od 1,2 milijuna kuna) kako bi lagao na drugom suđenju na kojem se bivšem premijeru sudilo zbog optužbi da je 17-godišnjoj marokanskoj plesačici u noćnom klubu dao novac u zamjenu za seksualne usluge.

Berlusconi, vođa desničarske stranke Forza Italia (Naprijed Italija) koja podupire novu vladu premijerke Giorgie Meloni, i u tom je slučaju oslobođen optužbi.

Apicella je kao pjevač bio redoviti gost Berlusconijevih "bunga bunga" seks zabava, koje su izazvale skandal koji je pridonio političkom padu medijskog magnata 2011. i pad njegove četvrte vlade.

Pročitajte i ovo U padu helikoptera poginulo 5 ljudi TRAGIČNA NESREĆA VIDEO U padu helikoptera poginuo meksički ministar javne sigurnosti i još četvero ljudi

Suđenje u Rimu jedno je od tri povezana slučaja koji se odvijaju u različitim gradovima zbog teritorijalnih nadležnosti.

U posebnom slučaju koje i dalje traje na sudu u Milanu, Berlusconi je optužen da je podmitio 24 svjedoka, uglavnom mlade goste na svojim večernjim zabavama. Tužitelji su u svibnju zatražili da mu se odredi zatvorska kazna u trajanju u šest godina. Berlusconi poriče optužbe, a očekuje se da presuda neće biti donesena prije siječnja 2023. godine.

Pročitajte i ovo Afera kukuruz - 4 sumnjivi natječaj Državi se za nabavu kukuruza javila jedna veterinarska stanica, moguće smjene odgovornih. Filipović: "Takve stvari neću dopuštati"

Sud u Sieni je prošle godine oslobodio Berlusconija optužbi da je navodno podmitio svjedoka koji je prisustvovao njegovim zabavama. Tužitelji su se žalili na presudu, no još uvijek nije određen datum novog suđenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene