Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ''simpatičnih'' pisama

"Znate li kako se to dogodilo u Rusiji? Išlo je ovako..." Nova snimka Silvija Berlusconija šokirala talijansku javnost

Silvio Berlusconi, Vladimir Putin
Silvio Berlusconi, Vladimir Putin Foto: Afp
Talijanski mediji objavili su novu snimku Silvija Berlusconija, na kojoj on objašnjava kako je počeo rat u Ukrajini. "Molim vas za povjerljivost", počinje razlaganje.

Silvio Berlusconi (86) još jednom je uspio sablazniti talijansku javnost. Prije nekoliko dana agencija LaPresse objavila je snimku na kojoj se bivši premijer hvali obnovljenim prijateljstvom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom

"Ponovno sam stupio u kontakt s Putinom, poprilično, u smislu da mi je za rođendan poslao 20 boca votke i vrlo simpatično pismo", Berlusconi je rekao zastupnicima donjeg doma parlamenta, čuje se na snimci.

"Odgovorio sam mu bocama vina Lambrusco i jednako simpatičnim pismom", rekao je Silvio Berlusconi, čiji je rođendan bio 29. rujna.

Sada je u javnost iscurila nova snimka. Na njoj Berlusconi objašnjava svoje viđenje rata. Opisao je kako Putin rat nije htio.

"Znate li kako se to dogodilo u Rusiji? I u ovome vas molim, međutim, najveću povjerljivost. Obećavate li?" čuje se na snimci, koju je također objavio LaPresse.

Berlusconi je to govorio članovima stranke Forza Italia, koja je inače dio koalicije desnog centra, uz Braću Italije buduće premijerke Giorgije Meloni i Lige.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin (Foto: AFP) Rat u Ukrajini Putinu ove zime stiže pomoć? Zvijer s istoka mogla bi postati noćna mora milijuna Europljana

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u ruskim medijima masovno ga citirali Zvijezda ruskih medija: Portali se raspisali o hrvatskom predsjedniku, kao naručena im sjela njegova jučerašnja izjava

"Išlo je ovako: 2014. godine u Minsku u Bjelorusiji potpisan je sporazum između Ukrajine i dviju novoosnovanih republika Donbasa za mirovni sporazum, pri čemu nitko nije napadao drugoga. Ukrajina je to poslala k vragu godinu kasnije i počela napadati granice dviju republika. Dvije republike trpe gubitke među vojskom koje, kako mi je rečeno, broje pet, šest, sedam tisuća mrtvih. Zelenski stiže, utrostruči napade na dvije republike."

Putin se, prema Berlusconijevoj verziji, prenosi La Repubblica, protivi svakoj intervenciji iako trpi pritisak iz cijele Rusije. A onda odluči izmisliti specijalnu operaciju. 

"Ušao je u Ukrajinu i suočio se s neočekivanom i nepredvidivom situacijom otpora Ukrajinaca, koji su od trećeg dana počeli dobivati ​​novac i oružje sa Zapada. I rat je, umjesto operacije od dva tjedna, postao rat od dvjesto i pol godina. Dakle, ovo je situacija rata u Ukrajini", zaključio je Berlusconi.

Meloni: "Nećemo biti slaba karika Zapadu"

Giorgia Meloni, koja bi trebala postati sljedeća talijanska premijerka, bacila je svojim desničarskim partnerima u srijedu rukavicu u lice, rekavši da će njezina nova vlada u potpunosti podržavati NATO i u cijelosti biti dio Europe.

"Italija s nama u vladi nikad neće biti slaba karika na Zapadu", priopćila je Meloni, dodavši da se bilo koja stranka koja se ne slaže s tom izjavom neće pridružiti njezinoj administraciji.

Njezina beskompromisna izjava uslijedila je nakon objave snimke.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene