Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poštedjet će ga

Talibani skinuli s 'crne liste' ministra koji je pozvao na ubojstvo redatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski talibani sa svoje su crne liste skinuli ministra koji je pozvao na ubojstvo redatelja filma koji vrijeđa proroka Muhameda.

Pakistanski talibani objavili su u srijedu da su sa svoje crne liste skinuli ministra koji je pozvao na ubojstvo redatelja islamofobnog filma i izrazili mu podršku za tu žrtvu u ime islama.

To je prvi puta da pobunjenici koji su posljednjih godina izveli više napada i ubojstava u Pakistanu ukazujući na savez Islamabada sa Sjedinjenim Državama, najavili su tu amnestiju jednom vladinom dužnosniku.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

>> Pakistanska vlada se ogradila od ministra koji nudi 100.000 dolara za ubojstvo redatelja

Ministar željeznica Ghulam Ahmed Bilour je obećao 100.000 dolara osobi koja ubije redatelja filma 'Nedužnost muslimana', ocijenjenog bogohulnim za islam. On je pozvao sve 'talibane i braću iz al Qaede na sudjelovanje u toj plemenitoj akciji'. Vlada i politička stranka Biloura odmah su se distancirale od njega, a nekoliko zapadnih zemalja, posebice Sjedinjene Države, osudile su njegov istup. U utorak se Vijeće Pokreta talibana u Pakistanu sastalo kako bi zahvalilo Bilouru na njegovoj žrtvi, rekao je glasnogovornik te organizacije.

Bilour (72) je jedan od najutjecajnih političara sjeverozapada zemlje, glavnog uporišta talibana. On je u utorak u razgovoru za agenciju France presse rekao da je izrazio svoje osobno mišljenje i uvjerenje čime je potvrdio poziv na ubojstvo. On jamči da javno mnijenje dijeli njegovo mišljenje u Pakistanu, zemlji u kojoj su održani najnasilniji prosvjedi protiv filma s više od 20 mrtvih i 200 ranjenih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene