Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To nije politika Vlade'

Pakistanska vlada se ogradila od ministra koji nudi 100.000 dolara za ubojstvo redatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska vlada ogradila se od izjave svog ministra koji nudi novčanu nagradu za ubojstvo redatelja filma o proroku Muhamedu, ‘Nedužnost muslimana’, zbog kojih se prosvjeduje diljem svijeta.

Pakistanska vlada se distancirala od inicijative jednog ministra koji je ponudio nagradu od 100.000 dolara za ubojstvo redatelja protuislamskog filma ‘Nedužnost muslimana’ snimljenog u Sjedinjenim Državama.

‘To nije politika vlade. U potpunosti se od toga ograđujemo’, rekao je glasnogovornik premijera Raje Perveza Ashrafa u vezi novčane nagrade koju je obećao ministar željeznica Ghulam Ahmed Bilour za ubojstvo redatelja tog filma.

Bilour je u Peshavaru objavio da će dati 100.000 dolara osobi koja ubije bogohulnika koji je uvrijedio svetog proroka. 'Objavljujem da ću dati sto tisuća dolara osobi koja ubije bogohulnika koji je uvrijedio svetog proroka', rekao je Bilour, pakistanski ministar željeznica.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> Njemački časopis najavio objavu fotomontaže s muslimanskim borcem

On je pozvao sve ‘talibane i braću iz al Qaede na sudjelovanje u toj plemenitoj akciji’ i dodao da bi, ‘da ima priliku, svojim rukama ubio tog redatelja’.

Pakistan je glavna muslimanska postojbina prosvjeda protiv anti-muslimanskog filma. U petak nakon glavne tjedne molitve prosvjed više desetaka tisuća ljudi je prerastao u nasilje u kojem je živote izgubila 21 osoba i više od 200 je ranjeno. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene