Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vjeruju američkom pravosuđu

Talibani najavili osvetu Amerikancima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanski talibani najavili su da će se osvetiti američkim vojnicima za pokolj stožernog narednika Roberta Balesa, koji je ubio 17 afganistanskih civila, jer nemaju povjerenja u američko pravosuđe.

Robert Bales bi na američkom vojnom sudu trebao biti optužen za 17 ubojstava i nekoliko pokušaja ubojstava, objavio je američki dužnosnik u četvrtak. Službena optužnica protiv njega još nije podignuta.

>> Vojnik koji je počinio pokolj u Afganistanu tvrdi da se ničeg ne sjeća
Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

'Osveta je isplanirana i sigurno ćemo se osvetiti na svim američkim snagama u Afganistanu jer ne vjerujemo američkim suđenjima', rekao Reutersu talibanski glasnogovornik Zabihula Mudžahid.

Talibani smatraju, baš kao i mnogi Afganistanci da takav pokolj nije mogao počiniti samo jedan čovjek. 'Amerika pokušava prevariti ljude i za sve okriviti jednog vojnika. To je bio zločin američke vlade', rekao je Mudžahid.

Balesa se sumnjiči da je 11. ožujka napustio svoju bazu, ulazio u kuće afgansitanskih seljaka i pobio 17 civila, uključujući devetero djece i tri žene, u pokolju koji je teško opteretio odnose Sjedinjenih Država i Afganistana. Službeno podizanje optužnice bilo je najavljeno do kraja ovoga tjedna.

Njegov odvjetnik John Henry Browne nakon prvog sastanka sa svojim branjenikom u vojnom zatvoru u Kansasu, rekao je da se Bales ne sjeća tog događaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene