Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tajfun Nanmadol

FOTO Nevjerojatne snimke tajfuna koji je pogodio Japan: "Toliko prekrasno iz svemira, a toliko zastrašujuće na Zemlji"

Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 3
Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 3 Twitter/Bob Hines
Aktualno Galerija Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 3 Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 3 Foto: Twitter/Bob Hines Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 2 Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 2 Foto: Twitter/Bob Hines Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 1 Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 1 Foto: Twitter/Bob Hines +0 Tajfun iz svemira Galerija 1/4 >>
Nanmadol, jedan od najsnažnijih tajfuna koji je ikada pogodio Japan, u nedjelju se obrušio na južni otok Kyushu, objavio je Japanski meteorološki zavod (JMA) upozorivši na olujni vjetar i visoke valove.

Četrnaesti po redu pacifički tajfun ove sezone i daleko najveći koji je pogodio Japan, stigao je s rekordnim oborinama, dodaje JMA i upozorava da bi se rijeke zbog obilnih padalina mogle izliti.

Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 3 Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 3 Foto: Twitter/Bob Hines

U sljedeća 24 sata očekuje se da će Kyushu biti zasut s 400 mm kiše te udarima vjetra do 234 kilometra na sat, a za očekivati je da će u središnjoj regiji Tokai pasti do 300 mm kiše.

Pročitajte i ovo Trenutak potresa u Tajvanu Snažan potres pogodio Tajvan VIDEO Zgrade se rušile kao od šale, 600 ljudi još uvijek zarobljeno u planinama

Američki astronaut Bob Hines objavio je nevjerojatne fotografije tajfuna iz svemira. "Nevjerojatno je kako nešto, što izgleda toliko prekrasno iz svemira, može biti toliko zastrašujuće na Zemlji...Molim se za sigurnost svih koji se nađu na putu tajfuna Nanmadola", napisao je.

Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 3 Slike tajfuna Nanmadola iz svemira - 2 Foto: Twitter/Bob Hines

Tajfun je prouzročio štetu na jugu otoka, a srušene su autobusne postaje i izbijeni prozori. Otkazan je željeznički i zračni prijevoz, a poznati trgovački lanac Seven-Eleven privremeno je zatvorio oko 950 prodavaonica.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene