Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeno šest policajaca

Pucnjava u SAD-u: Specijalci spasili zarobljene taoce, napadač pritvoren

Pucnjava na ulicama Philadelphije (Foto: AFP)
Pucnjava na ulicama Philadelphije (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Pucnjava na ulicama Philadelphije (Foto: AFP) Pucnjava na ulicama Philadelphije (Foto: AFP) Foto: Afp Pucnjava na ulicama Philadelphije (Foto: AFP)1 Pucnjava na ulicama Philadelphije (Foto: AFP)1 Foto: Afp +0 Pucnjava na ulicama Philadelphije (Foto: AFP)2 Galerija 1/3 >>
SWAT, elitna postrojba američke policije, oslobodila je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šest policajaca, izvijestila je policija u srijedu. Napadač je pritvoren.

Napadač u Philadelphiji pritvoren je nakon što je u pucnjavi ozlijedio šest policajaca. Američki mediji javljaju da je izašao iz kuće s rukama u zraku. Prije njegovog izlaska, tim specijalne policije oslobodio je dvojicu policajaca i troje civila koje je napadač držao kao taoce.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

Podsjetimo, napadač je ostao zabarikadiran u kući, a policija ga je, nakon oslobađanja taoca, pozivala da se preda. U pregovorima o njegovoj predaji sudjelovao je i njegov odvjetnik. SWAT tim je evakuirao osumnjičenike koje je policija uhitila za vrijeme racije, a koji su isto bili zarobljeni u kući, rekla je policija.

SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvori vatru na policajce koji su uručivali naloge za uhićenja radi droge u sjevernoj Philadelphiji. "Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuirani. Napadač je ostao naoružan unutra", rekao je načelnik philadelphijske policijske uprave Richard Ross.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne po život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu u srijedu navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku. "Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka", rekao je Ross.

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju. Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji, dodao je Ross. "Pokušavamo ga nagovoriti da izađe miroljubivo", rekao je.

Policija je za vrijeme pucnjave pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka. Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na Facebooku. Predsjednik Donald Trump upoznat je s pucnjavom i prati situaciju, priopćila je Bijela kuća.

Lokalni mediji navode da je napadač imao vrlo moćno oružje i značajnu količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške. (Hina,M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene