SWAT, elitna postrojba američke policije, oslobodila je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šest policajaca, izvijestila je policija u srijedu. Napadač je pritvoren.

Galerija


Napadač u Philadelphiji pritvoren je nakon što je u pucnjavi ozlijedio šest policajaca. Američki mediji javljaju da je izašao iz kuće s rukama u zraku. Prije njegovog izlaska, tim specijalne policije oslobodio je dvojicu policajaca i troje civila koje je napadač držao kao taoce.

Vezani članci Policija na ulicama Beča nakon terorističkog napada - 3 Potresno svjedočanstvo konobara iz kafića u blizini pucnjave: "Čuo sam najmanje 15 hitaca, svi smo se bojali" Mjesto terorističkog napada u Beču Napadač iz Beča krvavi pohod najavio na Instagramu, odgovornost za napad preuzela je Islamska država

Podsjetimo, napadač je ostao zabarikadiran u kući, a policija ga je, nakon oslobađanja taoca, pozivala da se preda. U pregovorima o njegovoj predaji sudjelovao je i njegov odvjetnik. SWAT tim je evakuirao osumnjičenike koje je policija uhitila za vrijeme racije, a koji su isto bili zarobljeni u kući, rekla je policija.

SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvori vatru na policajce koji su uručivali naloge za uhićenja radi droge u sjevernoj Philadelphiji. "Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuirani. Napadač je ostao naoružan unutra", rekao je načelnik philadelphijske policijske uprave Richard Ross.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne po život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu u srijedu navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku. "Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka", rekao je Ross.

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju. Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji, dodao je Ross. "Pokušavamo ga nagovoriti da izađe miroljubivo", rekao je.

Policija je za vrijeme pucnjave pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka. Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na Facebooku. Predsjednik Donald Trump upoznat je s pucnjavom i prati situaciju, priopćila je Bijela kuća.

Lokalni mediji navode da je napadač imao vrlo moćno oružje i značajnu količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške. (Hina,M.V.)