Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sjeni Kremlja

Ana je jedina svjedokinja ubojstva koje je zapanjilo svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Durickaja navodno je prijateljica od Borisa Nemcova koja je doputovala u posjet Moskvi iz Kijeva.

U trenutku ubojstva, ruski opozicijski političar Boris Nemcov bio je u pratnji ukrajinskog supermodela Ane Durickaje. Ova atraktivna 23-godišnjakinja jedina je svjedokinja Nemcovog ubojstva i iako je u njega ispaljeno nekoliko metka, ona nije ozlijeđena, javljaju ruski mediji.

Prema neslužbenim informacijama, njih dvoje su večerali u jednom restoranu na Crvenom trgu nakon čega su se pješke uputili u preko moskovskog mosta na kojem je Nemcov nekoliko trenutaka kasnije ubijen. Durickaja je, kao glavna svjedokinja ubojstva, pod paskom policije. Ruski istražni biro vodi istragu u nekoliko smjerova, uključujući i onaj da se radi o pokušaju destabilizacije zemlje, javlja agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

Dva tjedna prije ubojstva Nemcov je izjavio: 'Bojim se da će me Putin ubiti'

Odvjetnik obitelji Nemcov, Vladimir Prohorov, kazao je kako je političar dobivao prijetnje od nepoznatih osoba na društvenim mrežama.

'Prijetnje su stizale već mjesecima, podnosili smo prijave, ali reakcija nije bilo', kazao je Interfaxu Prohorov a prenosi Blic.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene