Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašno krvoproliće

Državni odvjetnik zbog studenta koji je ubio tri osobe slao mailove upozorenja: "Gol je ležao na lišću, gleda snimke uboda noževima i desnu propagandu"

Nizozemski specijalci ispred Sveučilišta Erasmus
Nizozemski specijalci ispred Sveučilišta Erasmus Foto: Afp
Nizozemski lokalni mediji izvijestili su da je državni odvjetnik ranije ove godine upozorio kliniku Sveučilišta Erasmus na psihotično ponašanje muškarca koji je u četvrtak ubio troje ljudi.

Nizozemski državni odvjetnik kliniku Sveučilišta Erasmus ove je godine upozorio na ponašanje studenta medicine koji je osumnjičen da je u četvrtak u Rotterdamu ubio svoju susjedu, 14-godišnjakinju i profesora koji radi u bolnici.

Muškarac Fouad L. je pokazao "zabrinjavajuće" i "psihotično" ponašanje, koje uključuje nago ležanje i manijakalno smijanje na hrpi lišća u njegovu vrtu, stoji u e-mailu koji je odvjetnik poslalo Sveučilištu. Policija je pregledala mobitel 32-godišnjaka i pronašla snimke na kojima se vidi kako ljude ubada noževima, kao i ekstremno desnu propagandu, dodaje se u mailu.

"Pretpostavljam da će to utjecati na vašu odluku je li on kvalificiran primiti medicinsku diplomu", stoji u mailu, izvijestio je Guardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen 66-godišnjak Majka 11-godišnjakinje iz Zadra otkrila: "Moja djevojčica je tri mjeseca zlostavljana"

Podsjetimo, muškarac je jučer upao u kuću svoje susjede, upucao 39-godišnjakinju, koja je na mjestu ostala mrtva, i njezinu 14-godišnju kćer, koja je kasnije preminula od posljedica zadobivenih ozljeda. Susjeda ga je, pišu nizozemski mediji, ranije prijavljivala zbog okrutnosti prema životinjama.

Nakon što je zapalio susjedovu kuću, otišao je u bolnicu u kojoj se održavala nastava i ubio 43-godišnjeg profesora. Zatim je otišao do glavnog krila bolnice i zapalio vatru te prouzročio paniku među medicinskim osobljem koje je pokušavalo evakuirati pacijente.

Pročitajte i ovo operacija Još je na respiratoru Došao u bolnicu s bolovima u trbuhu i temperaturom, liječnici se šokirali kada su otkrili o čemu se radi

Ubojica je pritom nosio vojnu odoru i pancirku. Policija je objavila da je uhićen i da surađuje s njom, ali još uvijek nije otkrio svoje motive.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene