Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju ga u Švedskoj

Švedski suci ne žele u London zbog Assangea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski suci odbijaju otići u London na susret s osnivačem WikiLeaksa Julianom Assangeom kojeg se u Švedskoj tereti za seksualni nasrtaj, priopćila je glasnogovornica švedskog državnog tužiteljstva.

'Nema ništa novog. Mi i dalje čekamo gospodina Assangea', kazala je Helena Ekstrand odgovarajući na prijedlog jednog od Assangeovih odvjetnika.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi

>> 'SAD nije podigao optužnicu protiv Assangea i ne traži izručenje'

Naime, španjolski odvjetnik Baltasar Garzon je za australski dnevnik Sydney Morning Herald izjavio da je obrana Assangea predložila da se ročište održi u Londonu, što bi, prema njemu, 'bila dobra opcija'. Stajalište švedskog pravosuđa je, međutim, i dalje nepromijenjeno te se od Assengea očekuje da se o optužnici za seksualni nasrtaj na dvije žene u Stockholmu 2010. očituje u Švedskoj.

'Ako bi preliminarna istraga utvrdila da ima dovoljno dokaza za sudsko gonjenje Juliana Assangea, njegova je nazočnost u Švedskoj neophodna kako bi se moglo početi s procesom i kako bi poslije eventualno bila izrečena kazna', stoji u priopćenju švedskog državnog tužiteljstva.

Assange se pribojava da bi ga Švedska izručila SAD-u gdje bi mu se moglo suditi za špijunažu zbog objavljivanja 250.000 američkih diplomatskih depeša. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene