U Venezueli je u tijeku vojni udar. Samoproglašeni venezuelanski predsjednik Juan Guaido pozvao je na vojni udar u toj državi, u videu koji je snimljen u zračnoj bazi u Caracasu.

Galerija


Guaido je kazao okupljenim prosvjednicima da godinama komunicira s vojskom i da je danas siguran kako vojska ne podupire Madura.

Vezani članci Venezuela (Dnevnik.hr) Hrvat u Caracasu za Dnevnik Nove TV: "Narod baca kamenje, vojska bombe, čuje se pucnjava mitraljeza" Neredi u Venezuelei (Foto: AFP) U neredima u Venezueli ozlijeđeno najmanje 70 ljudi: SAD tvrdi da je Maduro htio pobjeći, Guaidov suradnik skriva se u čileanskoj ambasadi

"Danas je jasno da Maduro nema podršku vojske i da narod nije uz diktatora", kazao je okupljenoj masi i dodao da je svima poznato kako svi Venezuelanci žele promjenu. "Operacija Sloboda je započela", istaknuo je Guaido.

Maduro je pak poručio da mu je vojska odana. U međuvremenu su na ulice Caracasa izašli brojni stanovnici Venezuele, kako pobornici tako i protivnici Nicolasa Madura. Na nekoliko mjesta došlo je do sukoba, ulicama Caracasa odjekuju pucnjevi, a policija je upotrijebila i suzavac.

Snimke s ulica Caracasa možete pogledati u videogalerijii, a tijek situacije pratite ovdje.

Tijekom nereda na ulicama oklopno vozilo s Madurovim vojnicima zaletjelo se među prosvjednike. Twitterom se proširila uznemirujuća snimka na kojoj se vide stotine prosvjednika u Caracasu koji dolaze u sukob s vojnicima u oklopnim vozilima na cesti pored zračne baze La Carlota.