Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dnevnik nove tv iz verone

Najgora suša u posljednjih 70 godina: "Voda se ne smije koristiti za pranje automobila ni punjenje bazena, kazne su vrlo visoke"

Aktualno Galerija Sanja Vištica Sanja Vištica Foto: DNEVNIK.hr Suša u Italiji - 1 Suša u Italiji - 1 Foto: Screenshot Suša u Italiji - 2 Suša u Italiji - 2 Foto: Screenshot +0 Suša u Italiji - 3 Galerija 1/4 >>
Meteorolozi najavljuju da će se od polovice srpnja temperature ponovno penjati iznad 40 Celzijevih stupnjeva, a prve ozbiljnije kiše najavljuju tek za polovicu rujna. Izvanredno stanje proglašeno je duž cijele rijeke Po, koju pogađa najgora suša u posljednjih 70 godina. Na tom je području trećina talijanske poljoprivrede. Iz Verone se uživo u Dnevnik Nove TV javila reporterka Sanja Vištica.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica iz Verone je izvijestila kako je grad uveo stroga ograničenja. "Voda se ne smije koristiti za pranje automobila, punjenje bazena. Smije se koristiti isključivo za piće, domaćinstvo i za održavanje higijene", javila je Vištica te dodala kako su kazne za nepridržavanje vrlo visoke i iznose 500 eura. Stanovnici Verone kažu da razumiju sve, ali smatraju da su kazne previsoke.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Osjećate se očajno i bespomoćno? Klimatske promjene utječu i na mentalno zdravlje ljudi

Vištica je istaknula kako je vodostaj rijeke Adige iznimno nizak, a probleme imaju i zabavni parkovi. Neki su morali zatvoriti, no oni koji su bliže obali doskočili su problemu tako da koriste morsku vodu.

Suša u Italiji - 3 Sanja Vištica (Foto: DNEVNIK.hr)

"Cijela situacija pogodila je i turistički sektor u tom segmentu", kazala je reporterka Dnevnika Nove TV koja će se i u subotu javiti iz Italije i provjeriti kakva je situacija s najvećom talijanskom rijekom Po.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene