Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čekali apokalipsu

Pobornici "sudnjeg dana": Supružnici optuženi da su ubili dvoje djece i ženu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon duge i bizarne kriminalističke istrage, Lori Vallow i Chad Daybell optuženi su za ubojstvo njezino dvoje djece iz prvog braka.

Joshua je imao sedam, a Tylee Ryan 17 godina kad su ubijeni. Njihova tijela pronađena su u obiteljskoj kući prošle godine kada je pokrenuta istraga. Slučaj je dospio u medije i pobudio interes javnosti zbog toga što su se Vallov i Daybell uvjereni da slijedi apokalipsa. Upoznali su se i zbližili kao članovi pokreta koji se pripremaju na "sudnji dan".

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Daybell je i autor više romana apokaliptične tematike koji su bili bazirani na vjerovanjima mormona, piše BBC. Uz to, Daybell je osumnjičen i za ubojstvo svoje prve supruge Tammy koja je iznenada preminula samo nekoliko tjedana prije njegovog vjenčanja s Vallow.

Oboje su pritvoreni još lani zbog optužbi za prikrivanje dokaza, krađu i prijevaru s osiguranjem, dok su u utorak prvi put suočeni s optužnicom za ubojstva.

"Imamo opravdane sumnje da su se Daybell i Vallow svjesno urotili kako bi ubili troje nevinih ljudi", rekla je tužiteljica Lindsey Blake.

Prema optužnici, Joshua Vallow i Tylee Ryan posljednji puta su viđeni u rujnu 2019. godine. Njihov nestanak prijavili su djed i baka u studenom, a tijela su nakon mjeseci potrage pronađena na imanju Chada Daybella.

Majka je prije toga vlastima lagala o tome gdje se nalaze djeca i pobjegla na Havaje gdje su je u siječnju 2019. uhitili zbog napuštanja djece i zato što ih nije predala vlastima. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene