Američka policija, ilustracija
Američka policija, ilustracija Foto: Getty Images

Nakon duge i bizarne kriminalističke istrage, Lori Vallow i Chad Daybell optuženi su za ubojstvo njezino dvoje djece iz prvog braka.


Joshua je imao sedam, a Tylee Ryan 17 godina kad su ubijeni. Njihova tijela pronađena su u obiteljskoj kući prošle godine kada je pokrenuta istraga. Slučaj je dospio u medije i pobudio interes javnosti zbog toga što su se Vallov i Daybell uvjereni da slijedi apokalipsa. Upoznali su se i zbližili kao članovi pokreta koji se pripremaju na "sudnji dan".

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Počelo suđenje ženi za koju se sumnja da je ubila svoje petero djece, prijeti joj doživotni zatvor Muškarac zatukao ženu u Šarengradu Strava kod Iloka: Metalnim predmetom zatukao vlastitu majku pa pobjegao, otprije je poznat policiji

Daybell je i autor više romana apokaliptične tematike koji su bili bazirani na vjerovanjima mormona, piše BBC. Uz to, Daybell je osumnjičen i za ubojstvo svoje prve supruge Tammy koja je iznenada preminula samo nekoliko tjedana prije njegovog vjenčanja s Vallow.

Oboje su pritvoreni još lani zbog optužbi za prikrivanje dokaza, krađu i prijevaru s osiguranjem, dok su u utorak prvi put suočeni s optužnicom za ubojstva.

"Imamo opravdane sumnje da su se Daybell i Vallow svjesno urotili kako bi ubili troje nevinih ljudi", rekla je tužiteljica Lindsey Blake.

Prema optužnici, Joshua Vallow i Tylee Ryan posljednji puta su viđeni u rujnu 2019. godine. Njihov nestanak prijavili su djed i baka u studenom, a tijela su nakon mjeseci potrage pronađena na imanju Chada Daybella.

Majka je prije toga vlastima lagala o tome gdje se nalaze djeca i pobjegla na Havaje gdje su je u siječnju 2019. uhitili zbog napuštanja djece i zato što ih nije predala vlastima.