Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna 15 milijuna kuna

'Svemirska' super jahta Adastra krenula na prvu plovidbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najveličanstvenijih super jahta uspješno je porinuta. Luksuzni trimaran Adastra, vrijedan 15 milijuna dolara, gradio se pet godina.

Jahta je duga 42,5 metara, široka 16 metara, a teži 52 tone. Dizajnirala ju je kompanija John Shuttleworth Yacht Designs, a sagradio kineski brodograditelj McConaghy Boats.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najskuplji ikada FOTO Futuristički razarač na čiju su gradnju potrošene milijarde Slika nije dostupna Najveći 'heavy lifter' FOTO U Splitu porinut NAJVEĆI brod na svijetu za teške terete!

>> Pogledajte luksuzne jahte koje dizajnira hrvatska tvrtka!

Najveća brzina koju može postići je 42 km/h.Ono što ju čini posebnom je to da s jednim spremnikom goriva može prijeći do 4000 nautičkih milja što otprilike odgovara udaljenosti od Velike Britanije do New Yorka.

Može povesti do devet putnika i šest članova posade. Stručnjaci smatraju da bi mogla pokrenuti trend energetski efikasnijih brodova za duga putovanja. Još jedna posebnost je i sustav za nadzor kojim se, s najveće udaljenosti od 50 metara, može upravljati i iPadom. (VLM)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene