Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje na internetu

Sunitska skupina Džundalah odgovorna za atentate u Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunitska ekstremna skupina Džundalah preuzela je odgovornost za dvostruki samoubilački napad u četvrtak na šijitsku džamiju na jugoistoku Irana, u kojem je 27 osoba smrtno stradalo a nekoliko stotina ranjeno, piše u priopćenju online na njezinoj stranici.

Džundalah koji vodi pobunu u pokrajini Sistan-Balučistan, kaže da je atentat bio usmjeren na Revolucionarnu gardu, ideološku vojsku režima, koja je slavila svoj godišnjicu u Zahedanu, središtu pokrajine. 'U prvoj fazi operacije Abdulbasit Righi aktivirao je eksploziv na sebi kad se nalazio usred više desetaka pripadnika Revolucionarne garde', piše skupina.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

'Nakon što su pripadnici obavještajnih službi, sigurnosti i vojske okružili mjesto napada, Mohammad Righi aktivirao je svoj eksploziv usmrtivši desetke drugih osoba', priopćeno je.

Iranske vlasti prošlog su mjeseca usmrtile vješanjem vođu skupine Džundalah zbog sudjelovanja u ranijim napadima diljem zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene