Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjeverno od Korzike

Velika havarija na Mediteranu: Nakon sudara brodova morem se širi mrlja duga 20 kilometara

Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 1
Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 1 AFP PHOTO / MARINE NATIONALE
Aktualno Galerija Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 1 Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 1 Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 2 Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 2 Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 3 Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 3 Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 4 Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 4 Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE +1 Sudar brodova na Mediteranu (Foto: AFP PHOTO / MARINE NATIONALE) - 5 Galerija 1/6 >>
Sjeverno od otoka Korzike u Sredozemnom moru, dogodila se velika havarija u kojoj su se sudarila dva teretna broda, jedan od kojih je prevozio i naftu.

Tuniški teretni brod zabio se u bok ciparskog broda za prijevoz kontejnera te napravio ogromnu rupu u trupu tog broda. Ta pomorska nesreća dogodila se u nedjelju, ano posljedice havarije su velike, jer se morem razlilo gorivo te se proširilo i 20 kilometara od mjesta sudara.

Pročitajte i ovo Zagađenje mora - 2 Ispred postrojenja Ine Opet zagađenje u Kostreni pored Rijeke, analiziraju se uzorci: "Rafinerija je u obustavi, ne radi" Branimir Hackenberger u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Burne reakcije na Poziv Novi rezultati analize kod Šibenika: "Ja se tamo ne bih kupao. Ne bih ni jeo salatu iz Crnice"

Talijanske i francuske pomorske vlasti započele su operaciju čišćenja mrlje od goriva s površine mora, no vrijeme im ne ide na ruku, jer se uvijeti na moru konstantno mijenjaju, prenosi ABC.

Oko ogromne mrlje na moru postavlja se plutajuća ograda, koja će obuzdati daljnje širenje mrlje i omogućiti njezino lakše uklanjanje s površine mora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene