Zdravko Mamić je danas aktivan na Facebooku. Optužio je suca Visokog kaznenog suda Nediljka Bobana. Tvrdi kako ga je podmitio s 80.000 eura. Sudac Boban za Dnevnik Nove TV - sve optužbe odbacuje i najavljuje tužbu.

Galerija


Zdravko Mamić kaže kako je Nediljku Bobanu dao mnogo novca ne bi li kao član Državnog sudbenog vijeća glasao za kandidata koji mu više odgovara na čelu suda. ''Jedini sudac koji je 12 godina proveo u Državnom sudbenom vijeću birajući suce, pa je tako za izbor suca Vekića za predsjednika Županijskog suda u Osijeku od mene tražio 80.000 eura, koje je i dobio'', kazao je Mamić.

Zvonko Vekić na kraju nije postao predsjednik suda, a Boban sve optužbe odbacuje. ''Čista izmišljotina i laž. Ja gospodina Mamića nikada nisam vidio, niti ja imam njegov broj, niti sam ja s njim kontaktirao. Nisam ga zvao, niti što tražio'', rekao je Boban. Na upit imaju li zajedničke prijatelje ili posrednika, Boban negira. ''Ne, ne, ne'', ponovio je.

Mamić insinuira i da on nije jedini od kojeg je sudac Boban primao novac. Obiteljska imovina, tvrdi, daleko premašuje prihode. ''Imaju imovinu vrijednu više od šest milijuna kuna! Rupu od 500.000 eura u imovinskoj kartici pokrili su mitom za podizanje ruku pri izboru sudaca, a dobili su na poklon nekretnine u vrijednosti preko tri milijuna kuna. Ne piše samo - tko je još osim mene bio tako široke ruke'', upitao je Mamić.

Boban tvrdi, sve što ima - nije sporno. Obiteljsku kuću izgrađenu još sedamdesetih i stan u Splitu dobio je od roditelja koji su cijeli život radili u inozemstvu. Zbog svega sudac Boban najavljuje tužbu, iako Mamić trenutačno nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

Darko Krušlin Sudac Krušlin: "Popilo se, na povratku sam postao svjestan da mi je Mamićev sat na ruci pa sam ga odlučio vratiti"

Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zbog Mamića pokrenuta najtemeljitija sigurnosna provjera u sudstvu: ''Ja sam ponovo poslao zahtjev da se izvrše provjere svih sudaca''

Što Mamić želi postići napadima poput ovoga na njega, kaže, i više je nego jasno. ''Radi jednu priču koja će njemu pogodovati, gdje će on uplesti tu i suce u Osijeku i DSV i Vrhovni sud, vjerojatno misleći tako da će srušiti tu presudu koja je njemu donesena'', istaknuo je Boban.

Dok bjegunac Mamić iz Bosne i Hercegovine najavljuje nove objave i nova raskrinkavanja čeka se inspekcija ministarstva pravosuđa na Županijskom sudu u Osijeku.

 

Više informacija možete pogledati u priloženom videu.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr